Logitech представи устройство за Google телевизия 07.10 | 14:45

„Телевизорите“ за Google TV комбинират уеб и телевизионно съдържание на екран с висока резолюция

От

Logitech представи първите Google TV устройства, които комбинират възможностите, давани от интернет пространството с опциите на традиционните телевизия.

Своеобразните „телевизори“ на Logitech се наричат Revue и се очаква да се появят на американския пазар до края на октомври. Потребителите, които искат да се притежават най-новата интерактивна система, ще трябва да заплатят по 300 долара за устройство.

Освен самата „кутия“, швейцарската компания предлага и цяла серия от помощни продукти, които ще бъдат продавани отделно. На демонстрация за медиите в Сан Франциско Logitech представиха и мини контролер на стойност 130 долара, видео камера за конферентна комуникация на стойност 150 долара, както и специална клавиатура за модела Revue, която ще се продава отделно за 100 долара.

„С нашата линия продукти за Google TV Logitech ще предефинира изживяването на потребителя в дигиталния свят“, се похвалиха от компютърната компания.

Google TV комбинира всички преимущества на Google търсачката и телевизионния опит, познат на всички - потребителите могат да гледат на екрана на своя “телевизор“ клипове, съхранявани на популярни видеохостинги, конвенционална телевизия и да сърфират в интернет.

Взаимната разработка на Google и Logitech дава на потребителите достъп до всякакво уеб и телевизионно съдържание, всичко на един и същи екран с висока резолюция.

Водещи

Най-четени