Акула нахапа смъртоносно сърфист в Калифорния 24.10 | 09:39

39-годишен мъж е бил нападнат, докато карал сърф. Не успели да го спасят

От Диана Цветкова

Сърфист бе убит от акула край плаж на военновъздушната база Вандерберг в Калифорния, съобщава Associated Press.

39-годишният Франциско Хавиер Солорио е нападнат в морето близо до Сърф бийч в Ломпос.

Мъжът е сърфирал със свой приятел, който е видял как акулата го атакува, а впоследствие го е извадил на брега, където му е оказал медицинска помощ, обясняват от шерифството в Санта Барбара.

Докато приятелят на Солорио се е опитвал да го спаси, друг сърфист е извикал спешна помощ, но пристигналите парамедици просто обявили мъжа за мъртъв.

От военновъздушната база обявиха, че ще затворят всички плажове, които принципно са със свободен достъп, за 72 часа като предпазна мярка. Видът на акулата все още не е известен.

Това е поредно смъртоносно нападение от акула в района. Преди две години на същия плаж акула нападна 19-годишен студент, като почти откъсна крака му, а впоследствие момчето почина.

На плажа не е имало поставени табели за опасност от появяване на акули, но миналия месец такива са сложени на пристанището в Санта Барбара, след като там е забелязана 4-метрова бяла акула.

Смъртните случаи вследствие на нападения на акули са редки, отбелязва Associated Press. При средно 65 нападения всяка година в света, с фатален изход са около два или три случая, по данни на Pew Environment Group.

Водещи

Най-четени