Американка обикаля гола улиците на Ню Йорк 03.08 | 12:50

Бори се за кауза, на която едва ли биха устояли много мъже

От Ивайло Коралски

Вероятно повечето хора, които срещат Мойра Джонстън по улиците на Ню Йорк не виждат в нея човек, борещ се за конкретна кауза, а просто гола жена.

Мойра обаче цели да съчетае гръдната си обиколка с политиката и двете неща да вървят ръка за ръка.

29-годишната разголена танцьорка от Филаделфия може и да предлага гърдите си срещу заплащане почти всяка нощ, но през деня тя на практика ги предлага абсолютно безплатно с идеята на тях да се гледа като на нещо повече от сексуален обект.

"Искам жените да знаят техните права и да им вдъхна кураж, че и те могат да се разхождат голи до кръста", споделя танцьорката пред The Daily Beast.

"Аз не искам всички жени да си свалят горнищата, просто поддържам тези, които искат да го направят", продължава разсъблечената мома.

Мойра Джонстън не винаги е била активист "голи гърди". Началото на активната ѝ гръдна кариера по улиците на Ню Йорк е поставено през януари, след като по време на курс по йога съблякла своето горнище.

Веднага част от мъжките йогисти ѝ направили забележка за избраната "униформа". Съответно, Мойра сметнала, че въобще не е честно за мъжете да е нормално да се разхождат голи до кръста, а жените да крият своите прелести покрити.

Не всички хора по улиците на Ню Йорк обаче разбират каква е идеята на протеста на Мойра или че тя въобще протестира.

Така през май тя е арестувана за непристойно поведение.

Джонстън споделя, че полицаите я задържали, сложили ѝ белезници и насила ѝ облекли тениска, след като минувачи се оплакали, че се разхождала гола край детска площадка.

За съжаление на смелата дама и множество жени не одобряват каузата ѝ.

"Благодаря, но не. Тя се бори за права, които всеки знае, че всъщност притежава", пише популярната в САЩ блогърка Кати Лигън.

"Тези права не се проявяват толкова често, защото, ами, малко зловещо е. Какъв точно е смисълът да се появиш пред множество хора разсъблечена? Не е проблем да си разклатя гърдите пред всички, точно както ходят голи до кръста мъжете. Но истината е, че по улиците не виждаме толкова често голи до кръста мъже и мисля, че това е свързано с факта, че подобно действие изглежда странно."

Всъщност, едва ли са много мъжете, които биха възразили на идеята за развитие на подобно "модно" течение. Стига разбира се по него да не се увлекат техните половинки.

Водещи