Американска телевизия съобщава: "Мъртъвците се надигат от гробовете си" 12.02 | 19:59

Неизвестни хакери са се опитали да уплашат зрителите със зомби-апокалипсис

От Александър Бакалов

В понеделник, на 11 февруари, жителите на Грейт Фолс, щата Монтана сериозно са се притеснили, че има шанс да бъдат изядени от зомбита, както научаваме от Associated Press.

В един момент на лентата за извънредни съобщения по местната телевизия KRTV са започнали да се появяват съобщения, като "мъртъвците се надигат от гробовете си и нападат живите" и "не се приближавайте до тях, защото тези оживели трупове са изключително опасни".

В опит да успокоят хората, от KRTV бързо са разпространили в ефир и онлайн съобщението, че тези "извънредни новини" не идват от телевизионния канал и реално няма никаква кризисна ситуация.

Оказало се е, че все още неизвестни хакери са се добрали до системата за извънредни съобщения на канала и са си направили грубата шега. Единственото, което програмистите на KRTV са могли да сторят, за да прекратят паниката, е било да изключат съответната лента.

Шегата със зомби апокалипсиса очевидно е постигнала своето, защото от The Great Falls Tribune съобщават, че в местното полицейско управление са били приети "поне четири обаждания" от паникьосани граждани.

 

Водещи

Най-четени