Анализатори: Русия може да се окаже пред три фронта 16.11 | 15:01

Москва ще трябва да се справя едновременно с ангажиментите си по конфликта в Сирия, терористични актове в страната и напрежение в постсъветска Средна Азия

От iNews.bg

Русия може да се окаже изправена пред три фронта, смятат анализатори. Това са конфликтът в Сирия, за който не е ясно кога може да приключи, терористични актове вътре в самата Русия и напрежение в постсъветското пространство в Средна Азия, където Москва има сериозни регионални интереси. 

През последните няколко месеца Русия участва много активно в процесите в Близкия изток. Въпреки оптимистичните гласове сред управляващите кръгове, в Русия има и коментари, предупреждаващи, че Москва трябва да бъде много внимателна със случващото се в Близкия изток, защото рисковете пред нея могат да станат много сериозни.

Дни преди трагедията в Париж, на посещение в Москва бе Върховният мюфтия на Сирия Ахмед Хасун. Сирийският мюсюлмански духовник заяви, че страната му се нуждае от помощта на Русия за решаването на конфликта на нейната територията и се обърна с призив към руските мюсюлмани да не вярват на пропагандата, идваща от Саудитска арабия и останалите държави от региона, които водят война срещу Сирия, съобщава кореспондентът на БНР в Москва Николай Кръстев.

Водещи

Най-четени