Анджелина цъфна в Сараево заради жените по света 28.03 | 07:21

Холивудската звезда ще участват в конференция за сексуалното насилие по време на война

От Кремена Бедерева

Холивудската звезда Анджелина Джоли пристигна в босненската столица Сараево заедно с британския външен министър Уилям Хейг, с когото ще участват в конференция за сексуалното насилие по време на война, предава AFP.

Облечена изцяло в черно и скрита под син чадър заради проливния дъжд, американската актриса се качи в колата, която трябваше да я закара от летището до центъра на града, показват снимки на местни медии.

Джоли и Хейг, които планират през юни да организират среща на върха в Лондон по въпроса за насилието като "оръжие по време на война", ще участват в конференция в Сараево по същата тема, организирана от босненското министерство на отбраната.

В програмата на Уилям Хейг е предвидена среща с тричленното Председателство на Босна и Херцеговина, както и посещение заедно с Анджелина Джоли на Сребреница, където през юли 1996 г. сръбски сили извършиха клане над мюсюлмани.

Холивудската звезда Джоли беше обявена за почетен гражданин на Сараево през 2012 г., след като направи филм за насилието над жени по време на войната в Босна през 1992 - 1995 г., припомня БТА.

Водещи

Най-четени