Армията на Асад настъпва по всички фронтове, войната стигна предградията на Дамаск 16.12 | 19:53

Само за седмица правителствени части и руснаците освободиха 9 селища, твърди Москва

От Филипа Тодева

Армията на Асад и руснаците настъпват и притискат терористите от "Ислямска държава" в почти всички направления, предаде руската телевизия Первый канал.

Най-интензивни сражения се водят в провинциите Латакия, Халеб, Хама, Хомс и в предградията на Дамаск, обяви началникът на главното оперативно управление на Генщаба Сергей Рудской.

Той уточни, че усилията на правителствените сирийски части, подкрепени от военната авиация на Москва, са насочени на първо място към унищожаване на инфраструктурата на терористите, както и на източниците на техните доходи.

От началото на руската военна интервенция в Сирия, самолетите на Путин, са извършили над 4200 полета.

"През последните няколко седмици нараства интензивността на ударите по позициите на "Ислямска държава" и други терористични групировки. С подкрепата на руската авиация въоръжените сили на Сирия настъпват по всички фронтове. В провинция Алепо правителствените части продължават да разширяват зоната за сигурност, напредват в настъпление към Идлиб. През последната седмица, въпреки упоритото съпротивление, са освободени 9 селища в провинция Латакия, сирийската армия разшири контрола над участъците около сирийско-турската граница", обобщи Рудской.

Той информира, че в момента на страната на правителствените сили, се бият още десетки опозиционно настроени организации. По думите му, те информират съюзниците на Асад за местонахождението на терористите.

Водещи

Най-четени