Атентаторите в Париж са братя алжирци и 18-годишен помощник (СНИМКИ) 08.01 | 09:55

Младият сам се предаде на полицията

От Беатрис Николoва

Полицията подозира двама французи, братя с алжирски произход за нападението срещу редакцията на сатиричния седмичник "Шарли Ебдо" в Париж, съобщава изданието "Льо Поан", позовавайки се на свой източник. Това са Шериф и Саид Коуачи (32 год. и 34 год.) и Хамид Мурад, потвърди френската полиция.

Най-младият от тримата, 18-годишният Хамид Мурад, заподозрени за атентата се предаде на полицията. Шериф е известен на антитерористичните служби джихадист, уточнява АФП. Полицията публикува снимки на двамата братя и призив за съдействие към очевидци на трагедията.

Предалият се на властите 18-годишен Хамид Мурад, заподозрян в съпричастност към нападението на редакцията на в. "Шарли Ебдо", обаче може да има алиби. Когато се е предавал, Хамид заявил, че е невинен. Негови приятели твърдят, че в момента на атентата той се е намирал в училището си. Полицията проверява информацията.

1458226

Франция повиши равнището на терористична заплаха до максимална степен и разположи над 800 допълнителни войници да охраняват офисите на медии, религиозни обекти, транспорта и други уязвими места.

Тежковъоръжена полицейска спецчаст беше изпратена в град Реймс да търси заподозрените. В Елисейския дворец днес е свикано извънредно съвещание на президента Оланд с ръководителите на ключовите силови ведомства. Във Франция е обявен тридневен траур.

Припомняме ви, че 12 души загинаха, след като терористи нахлуха в редакцията на френското сатирично списание "Шарли Ебдо" във френската столица.

Водещи

Най-четени