Бомбена заплаха затвори квартал в центъра на Брюксел 26.03 | 14:23

Полицията отцепи района заради съмнителен пакет

От iNews.bg

Търговският квартал "Баскюл" в центъра на Брюксел бе затворен днес заради бомбена заплаха, съобщи кореспондент на ТАСС от мястото. След проверка от властите районът отново беше отворен за посетители.

"Кварталът е блокиран до второ нареждане. Проверява се подозрителен обект", предаде кореспондентът на ТАСС, като се позова на представител на полицията, пише Фокус.

Полицията бе затворила част от шосето "Ватерлоо" - близо 300-метрова отсечка, минаваща пред оживената търговска зона. Стражи на реда евакуираха хората от многобройните магазини и жилищни сгради от едната страна на улицата. В зоната обаче не бяха изпратени тежковъоръжени полицаи, както се прави при арест на заподозрени в тероризъм.

Кварталът вече не е блокиран и ситуацията се нормализира, заяви за ТАСС полицейският говорител.

Това се случва ден, след като белгийската полиция проведе мащабна антитерористична операция в Брюксел, съобщи AFP. В четвъртък белгийската полиция задържа шестима души, заподозрени във връзка със самоубийствените атентати.

След терористичните атентати в Брюксел от 22 март полицаите в белгийската столица няколко пъти дневно отцепват улици, водещи към площадите, а също и райони около спирките на градския транспорт и метростанциите, отбелязва агенцията.

Водещи

Най-четени