Британският военен министър: Черно море вече не е безопасно за флота на Путин 05.03 | 19:15

Предоставянето на цялата необходима помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще отключи нови победи, написа Грант Шапс в профила си в социалната мрежа Х

От iNews

С унищожаването на руския военен кораб "Сергий Котов" Киев показа, че Черно море не е безопасно за ВМС на Руската федерация, а предоставянето на цялата необходима помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще отключи нови победи. Това написа министърът на отбраната на Обединеното кралство Грант Шапс в профила си в социалната мрежа Х.

"Черно море не е безопасно за флота на Путин. Доскоро това бе невъобразимо. Сега, когато Западът подкрепи Украйна, няма съмнение в това", отбеляза Шапс, коментирайки видеото с унищожаването от украински дронове на кораба "Сергей Котов" от Черноморския флот на Русия.

Британският министър изрази убеденост, че ако партньорите осигурят на украинската армия "това, от което се нуждаят", тогава "храбростта и умението на ВСУ ще могат да постигнат победи, които някога са се смятали за невъзможни".

Спецотряд на Главното разузнавателно упралвение (ГРУ) към Министерството на отбраната на Украйна атакува патрулния кораб на Черноморския флот на Руската федерация "Сергий Котов" през нощта на 5 март. Плавателният съд получи повреди по кърмата, десния и левия борд, в резултат на които бе потопен.

Водещи

Най-четени