Българи, "моля, не идвайте във Великобритания" 28.01 | 15:33

Британците търсят начини да се справят с наплива на имигранти от България и Румъния

От Елена Кирилова

"Моля не идвайте във Великобритания - вали и работните места са оскъдни и ниско платени”, гласи началото на статия във в. Guardian, посветена на новата идея на британските министри да стартират негативна рекламна кампания в България и Румъния, за да убедят потенциалните имигранти да стоят настрана от Великобритания.

Според изданието на Острова има план за пускането на кампания, които да акцентира на недостатъците на британския живот. Това обаче е само една от редицата потенциални мерки за спиране на вълните от имигранти във Великобритания, които се очакват, след като отпаднаха всички пречки за работа и живот в страната.

Guardian твърди, че според доклад на министър негативната реклама ще "коригира впечатлението, че улиците са павирани със злато”.

Всъщност кампанията е насочена преди всичко към България и Румъния, като българите ще бъдат насърчавани да търсят работа по курортите на родното си Черноморие.

Евентуално могат да бъдат наети консултанти, които да коригират добрата репутация на Великобритания.

Въпреки отпадането на забраните за имигрантите, според някои това няма да доведе непременно до голям наплив на хора, тъй като Румъния има тесни връзки с Германия и Италия и не толкова с Великобритания.

Другите възможности включват създаването на по-труден достъп до публични услуги. Обмисля се и депортирането на преселилите се във Великобритания, ако те не си намерят работа в рамките на три месеца.

Водещи

Най-четени