Българските имигранти стават жертва на все по-безумни идеи 08.01 | 09:44

Националистите на Острова настояват за дискриминация и за работещите чужденци

От Христина Рафаилова

Българските имигранти са на път да се превърнат в съвременни роби. Това със сигурност би се случило, ако Англия започне да върви по пътя, начертан от лидера на Партията на независимостта на Великобритания Найджъл Фараж. 

Въпреки че Острова "не се удави" във вълната от имигранти и на 1 януари нямаше тълпи от източноевропейци на британските летища, националистът продължава упорито кампанията срещу българи и румънци. След последното  му изказване нищо чудно  в скоро време той  да предложи нашенците да работят за без пари в Обединеното кралство.

Новата идея на Фараж е източноевропейците да не получават детски или жилищна помощ, въпреки че работят, осигуряват се и плащат данъци. 

Според него не е достатъчен и срокът от 3 месеца, в който имигрантите нямат право да получават помощи, информира Daily Express. 

"Ние трябва да сме полудели напълно, за да подкрепяме финансово работещите хора от Източна Европа", заяви националистът. 

Шефът на крайнодясната партия е готов да пожертва и икономическия растеж на страната си в името на чистата от пришълци родна земя. 

Според него фактът, че имигрантите ще помогнат за развитието на  икономиката, не е толкова важен. "Някои неща са по-значими от парите", коментира той. Чужденците променяли формата на английското общество и убивали шанса на младите британци да работят и да се развиват, става ясно от думите на политика. 

Кметът на Лондон Борис Джонс също се застъпи за здраво ограничение на миграционния поток. Според него достъпът до социалните помощи трябва да бъде ограничен за източноевропейците за 2 години. Така бединеното кралство нямало да се превръща в "магнит" за бедните чужденци. 

Водещи

Най-четени