В САЩ стрелбите продължават. Сега в Калифорния 16.12 | 10:47

Мъж започна безразборна стрелба на паркинг в търговски център

От Кремена Бедерева

САЩ все още са в шок от трагедията в Кънектикът, където 20 малки деца и седем възрастни бяха убити от мъж, който откри стрелба в начално училище.

Часове след това пък друг мъж откри стрелба в болница в американския щат Алабама, ранявайки полицейски офицер и двама служители на лечебното заведение. След това агресорът бе застрелян.

Черният уикенд продължава с пълна сила и днес - мъж е арестуван, след като започнал безразборна стрелба, във всички посоки, в паркинг в търговски център в Калифорния.

Поредната трагична случка се разиграва на открит паркинг, отново в американски щат, съобщава АР. Агенцията съобщава, че хората са изпаднали в паника и са започнали да бягат в различни посоки.

Според РИА Новости 42-годишният местен жител - Маркос Гурола, който е арестуван от полицията, съвсем неочаквано за всички, започнал да стреля, като е произвел над 50 изстрела.

За щастие, никой не е пострадал.

Същевременно държавният глава на САЩ Барак Обама пристига днес в американския град Нютаун, щата Кънектикът, за да участва в бдението за гибелта на 20-те малки деца и седем възрастни, които бяха убити. Трагедията възобнови дебатите за контрола над оръжията.

Заради трагедията президентът Барак Обама даде знак, че може да подкрепи по-строги правила за притежаването на огнестрелно оръжие.

Водещи

Най-четени