В Туркменистан взеха строги мерки заради нелегална гонка 14.04 | 09:52

Министърът на енергетиката си отиде, тъй като синът му уби човек в гонка

От Ивайло Ачев

За един ръководител, който не е съумял да възпита правилно сина си, няма място в правителството, обясни президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, след като уволни туркменистанския министър на енергетиката Ярмухамет Оразгулиев заради провинение на сина му.

Синът на министъра причинил автомобилна катастрофа заедно с други студенти от местния Политехнически институт, които организирали нелегална нощна гонка с личните си автомобили. При катастрофата един човек е загинал, а няколко души са ранени, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Случаят беше разгледан на заседание на правителството. За съжаление, някои ръководители не отделят достатъчно внимание на възпитанието на децата си и това, както виждаме, води до нещастие, каза президентът, след като изслуша доклад на туркменистанското министерство на вътрешните работи за инцидента. Предупреждавам всички - ако и занапред деца на ръководни дейци допуснат подобно безобразие, по отношение на ръководителите ще бъдат взети най-строги мерки. За ръководител, който не е успял да възпита детето си, няма място в правителството, заяви Бердимухамедов.

Той уволни също ректора на института "заради сериозни недостатъци в работата" и наказа с мъмрене "заради недостатъци в организацията на учебно-възпитателния процес и слаб контрол над дисциплината и реда сред студентите" министъра на образованието Гулшат Мамедова и заместника й.

Водещи

Най-четени