Вече месец малайзийският самолет си остава неразгадана мистерия 08.04 | 09:36

Boeing 777 изчезна безследно с 239 души на борда

От Теодора Кокаланова

Днес се навършва един месец от изчезването на малайзийския самолет с 239 души на борда. Екипите, издирващи машината, ограничиха района, в който я търсят. Това стана, след като на два пъти бяха прехванати сигнали, за които се смята, че може да са от черната кутия на самолета. 

Австралийски кораб е засякъл сигнал от черната кутия на изчезналия малайзийски самолет. Военното плавателно средство Ocean Shield е успяло да прехване сигнал два пъти. Ръководителят на издирването Ангъс Хюстън коментира, че до момента това е най-обнадеждаващата следа от началото на издирването, информира BBC. 

Той добави обаче, че все още не са намерени останки от летателния апарат и се работи за откриването на причините за изчезването. В края на миналата седмица китайски кораб също успя да засече сигнал от черната кутия.

Проблемът е, че животът на батериите на въпросната черна кутия е 30 дни. Това означава, че ако тя не бъде локализирана възможно най-скоро, сигналите ще спрат и задачата да бъде намерена ще стане още по-трудна. Експерти предупреждават, че може да изминат няколко дни, преди да стане ясно дали засечените сигнали са от черната кутия на самолета.

Водещи

Най-четени