Виктор Янукович все още е в Украйна 26.02 | 19:49

Официално той е обявен за международно издирване

От Теодора Кокаланова

"Имаме информация доказваща, че Янукович все още е в Украйна". Това съобщи заместник главният прокурор на Украйна Николай Голомша. По-рано стана ясно, че украинските войски отказват да предприемат действия за търсене на Янукович, за да се избегне провокирането на сблъсъци и да се предотвратят кръвопролития, предаде РИА Новости.

Проследяването на президента се извършва от отделен разследващ екип. В момента точното му местонахождение все още не е известно. Част от разследването засяга масовите убийства на хора по време на простите в Киев. След като Върховната Рада го освободи от поста на президент на Украйна той официално бе обявен за международно издирване

Междувременно главният прокурор на Украйна Олех Махницкий обвини Виктор Янукович и близките му, че са откраднали "не милионни, а милиарди долари". Украйна спешно ще се свърже с международни организации, отправяйки официална молба да бъдат проследени банковите сметки и активи, контролирани от сваления украински президент Виктор Янукович и неговите приближени. 

Противниците на смяната на властта продължават да протестират пред парламента.

Водещи

Най-четени