Владимир Путин честити Рождеството на православните християни 07.01 | 11:14

В русия, както и в редица страни по света днес отбелязват празника

От iNews

Редица страни по света днес отбелязват Рождество Христово. Сред тях са Русия, Сърбия и Македония. 

Руският президент Владимир Путин честити празника на православните християни. "Сърдечно ви поздравявам с Рождество Христово", се казва в поздравителния му адрес. " Този забележителен празник дава на хората радост и надежда, обединява ги около духовните и нравствени ценности, традициите на милосърдието и благотворителността. С него са свързани народни и семейни обичаи, предавани от поколение на поколение, искрената вяра в промените към по-добро и в изпълнение на най-съкровените желания".

Държавният глава отбеляза, че "руската православна църква и другите християнски вероизповедания играят голяма позитивна рола в живота на страната, грижат се за общественото съгласие, укрепването на семейството като институция и възпитанието на младежта".  Те "правят много за решението на социалните проблеми и хармонизацията на междунационалния и междурелигиозен диалог." Такава плодотворна и във висша степен необходима работа заслужава дълбока признателност и уважение", констатира президентът.

Той пожела на всички православни християни и на всички руски граждани, празнуващи Рождеството, здраве, успехи и благополучие.

Превод и редакция iNews

Водещи