Втори ден нито следа от изчезналия малайзийски самолет 10.03 | 10:24

От авиокомпанията отрекоха информацията, че е намерена врата от летателното средство

От Христина Рафаилова

Малайзийските авиолинии отрекоха информацията, че са открити част от останките на изчезналия самолет. 

Въпреки усилията на 34 летателни средства и 40 кораба от 8 страни все още не е намерена следа от самолета, който е в неизвестност от 2 дни. 

"За наше огромно съжаление не сме открили нито един предмет, който да е бил на борда", заяви генералният директор на авиокомпанията Азарудин Абдул Рахма, отговарящ за гражданските полети. Той отрече разпространената по-рано информация, че е открита врата от самолета. Информацията не е била потвърдена от виетнамските власти, стана ясно от думите му. Също така той отхвърли и информация, че опашката на самолета е била намерена. 

За момента не е установена и самоличността на всички пътници, намиращи се в изчезналото въздухоплавателно средство.

Единствената следа, с която спасителните екипи разполагат, е бензиново петно, забелязано от виетнамски самолет на 90 мили от остров То Чу. Разливът е в диапазона между 6 и 9 мили и в момента той се изследва в лаборатория.

До момента не е засечен сигнал за помощ от нито един от корабите, участващи в издирването, уточнява CNN. Семействата на хората на борда на самолета са предупредени да очакват най-лошото.  

Самолетът на Малайзийските авиолинии излетял от Куала Лумпур в събота сутринта. Боингът е превозвал 277 пасажери и е бил с 12-членен екипаж. Летателното средство е пътувало до Пекин, но така и не се появило на летището там. 

В търсенето му участват екипи от Китай, Сингапур, Индонезия, САЩ, Тайланд, Австралия и Филипините. Те претърсват Тайландския залив и част от Южнокитайско море. Корабите са продължили издирването и през нощта. 

Водещи

Най-четени