Във Великобритания нямало дискриминация срещу българи 11.11 | 15:09

Според посланика Джонатан Алън има повече отчетност и прозрачност в правителството

От Елица Елефтерова

От 1 януари 2014 година трудовият пазар във Великобритания ще бъде отворен за всички в това число и за българите, коментира в Пловдив посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

Българите са граждани на страна членка на ЕС и имат право да работят във Великобритания, както е предвидено в договорите на общността, смята той. Посланието ми е – който иска да работи, е добре дошъл, но който иска само да се възползва от социалната система – няма да е възможно, допълва Алън.

По думите му във Великобритания няма дискриминация срещу българи и румънци. Българите са трудолюбиви и плащат данъците си във Великобритания, допълни посланикът.

Дипломатът коментира и протестите у нас. Тази година едно от най-впечатляващите неща в България е гражданското общество и свободата на хората да казват това, което мислят, посочи още той. Според него има повече отчетност и прозрачност в правителството и на места в страната.

Надявам се, че това ще продължи, защото прозрачността означава, че решенията са по-отговорни и хората разбират защо са взети, допълни посланикът на Великобритания у нас. Той бе в Пловдив за отбелязването на годишна британска възпоменателна церемония.

Тя се проведе на полето на Централните гробища, където са погребани 55 британски войници, починали в пловдивския лазарет от раните си по време на Първата световна война. 

Водещи

Най-четени