Георгиевски отново алармира: Македония върви към „сърбизация“ 26.01 | 17:23

Медиите в югозападната ни съседка бранят македонците от гърците и българите

От iNews.bg

"Имаме една парадоксална ситуация – партията убеждава македонския гражданин, че брани идентичността му от гърците и българите, а от друга страна прави сърбизация на Република Македония. Аз мисля, че в този момент ние имаме едно отворено сърбизиране на македонския народ и малко остава на референдум утре 80% от нас да гласуват за присъединяване към Сърбия."

Затова предупреди бившият македонски премиер Любчо Георгиевски. По негово мнение дори и от програмите на държавните телевизии става ясно, че в страната се води такава политика.

"Македонските власти имат ясна цел – колкото се може по-далеч от ЕС и НАТО и възможно по-близо до Сърбия", заявил бившият премиер, цитиран от БТА.

Според него македонските власти водят една класическа югославска политика, в която се създава конфронтация с останалите съседи, а границата на идентитета със Сърбия се изтрива.

"Дълги години не исках да изричам това толкова ясно, но, когато най-накрая разгледате всички тези игри през последните години, ще видите, че те имат ясната цел Македония да бъде възможно по-далеч от ЕС и НАТО и колкото се може по-близо до Сърбия и най-вероятно в определена фаза и да се слее със Сърбия", предупреди още той.

Водещи

Най-четени