Говорител на Държавния департамент напусна заради WikiLeaks 14.03 | 09:57

Изявлението, което коства поста на Кроули, беше за арестуван по подозрение, че е предавал секретна информация на WikiLeaks

От iNews.bg

Филип Дж. Кроули, помощник на Държавния секретар Хилари Клинтън по въпросите на връзките с обществеността, подаде оставка, съобщават на сайта на Държавния департамент.

Причината за напускането му коментарите относно задържането на Брадли Майнинг, за когото се подозира, че е предавал данни на WikiLeaks.

Кроули описа ареста на Майнинг като "смешен" и "глупав", което пък накара президента Барак Обама да защитава причините, поради които той е задържан.

"Разкриването на класифицирана информация е сериозно престъпление по американското законодателство. Моите коментари се отнасяха за условията, в които се държи Брадли Майнинг в ареста. Поемам пълната отговорност за думите си и подавам оставка от поста съветник и говирител на Държавния департамент", се казва в официално изявление на Кроули.

От своя страна Хилъри Клинтън съобщи, че е приела оставката на говорителя с тридесетгодишен опит зад гърба си "с голямо съжаление".

Водещи

Най-четени