Двоен атентат в Дамаск, има десетки жертви (ДОПЪЛНЕНА) 11.03 | 12:44

Самоделни бомби са избухнали до шиитско гробище в сирийската столица

От iNews.bg

Двоен атентат е бил извършен в Сирийската столица Дамаск. Те са осъщестявени чрез сасмоделни бомби. Взривовете са станали до специално за шиитското население гробище, което се намира в един от жилишните квартали, съобщава агенция SANA. Вследствие на атентатите са загинали мирни граждани. Има и ранени, също от цивилното население. Засега органите на реда не съобщават броя на загиналите и ранените.

Към момента все още не е ясно кой стои зад взривовете. Нито "Ислямска държава", нито някоя от другите групировки, действащи в Сирия, все още не е поела отговорност за атентата. Властите също не съобщават дали и кого подозират. Самите взривове обаче се разглеждат от полицията като терористичен акт.

В последно време в сирийската столица обстановката беше сравнително спокойна. След обявеното в страната примирие, към което се присъединиха повечето от въоръжените групировки, актовете на насилие и сблъсъците с правителствената армия намаляха. Активни бойни действия се водят единствено срещу ислямистките отряди, които не попадат в обхвата на примирието. Откъслячни сблъсъци има и между отделни групировки.

Малко по-късно се появи информация, че загиналите при нападението са поне 30. Информацията е на Центъра за наблюдение на човешките права, предаде БНТ. Все още липсват обаче данни за броя на ранените. Източник на "РИА Новости" от полицията в Дамаск казва, че жертвите са 33, а ранените - над 100. Повечето вече са били откарани в болници.

Водещи

Най-четени