Доналд Тръмп: НАТО излиза твърде скъпо на САЩ 22.03 | 21:59

Америка да се фокусира върху себе си, а не да оправя света

От iNews.bg

Ексцентричният претендент за кандидат-президент от Републиканската партия Доналд Тръмп хвърли поредната "бомба" в предизборната си кампания, като се обяви за свиване на ролята на САЩ в НАТО. "Вашингтон вече не може да си позволи такъв ангажимент. НАТО ни струва цяло състояние. Защитаваме Европа чрез пакта, но пръскаме много пари”, заяви милиардерът в интервю за в. "Вашингтон пост”.

Според Тръмп Америка трябва да се фиксира върху себе си и да обръща по-малко внимание на останалата част от света. Като пример магнатът посочи Украйна, която твърде малко засягала Съединените щати, но те вършели цялата работа. "Нека с Украйна да се занимават европейски страни от НАТО, като Германия", отсече Тръмп.

В реч пред Американско-израелския комитет по обществените въпроси кандидатът за претендент на Републиканците сподели външнополитическите си възгледи. Четейки речта си на монитор, той каза, че "би било прекрасно, ако САЩ се разбират с Москва". "Ако Русия иска да бомбардира "Ислямска държава”, то аз съм напълно "за”, категоричен бе той.

"Мой основен приоритет е да разваля катастрофалното споразумение с Иран”, обяви Тръмп. Той обеща, че като президент би сложил вето на всеки опит на ООН да наложи волята си на Израел и увери, че е готов да премести посолството на САЩ в "изконната еврейска столица Йерусалим”.

Тръмп представи външнополитическите си съветници, сред които са сенаторът от Алабама Джеф Сешънс, консултанти по енергетика, антитероризъм и военни, които "Вашингтон пост” определя като консерватори. 

 

 

Водещи

Най-четени