Държавната "Ел Би Булгарикум" обвини търговските вериги за скъпите млечни продукти 08.02 | 20:00

Информация за маржовете обичайно е обект на търговска тайна и не става публично достояние

От iNews

След като преди ден правителството обяви нестроен план за справяне с високите цени на харните днес в телевизионно интервю министърът на икономиката Никола Стоянов обяви, че търговски вериги формират свръхпечалби, следобед атаката срещу тях се засили.

В съобщение до медиите под формата на интервю на изп. директор държавната компания "Ел Би Булгарикум" съобщава, че цените на млечните продукти са високи заради политиката на търговските вериги. Дружеството е в състава на Държавната консолидационна компания, която е с принципал Министерството на икономиката.

"...цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била поносима, ако не са изискванията на търговските вериги. След безбожните им условия за вход от 20-30% те си слагат още около 50% и така реалната надценка става 80%." Това казва Николай Маринов, изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум", цитиран от компанията.


Информация за маржовете обичайно е обект на търговска тайна и не става публично достояние. Посочва, че от месеци цените на млечните продукти растат главоломно и това до много голяма степен е причина да откаже българите да ги купуват.

 


Водещи

Най-четени