Евакуираха 70 сърби, блокирани в колите си от преспи 31.01 | 21:20

Снегът предизвика истинска паника в Сърбия

От Кремена Бедерева

Сръбски военни хеликоптери евакуираха около 70 души, блокирани в колите си от снежни преспи близо до град Зренянин на около 50 километра северно от Белград, предаде Танюг.

"Евакуацията е към края си", каза началникът на службата за извънредни ситуации Предраг Марич. Армията се включи днес в спасителните операции в Северна Сърбия и с още един разузнавателен хеликоптер, който оглежда терена, и няколко инженерни машини, които помагат за разчистване на снежните преспи, а един танк е извлякъл камион, обърнал се на заледения път край град Суботица.

Властите съобщиха, че по много други пътища в Северна Сърбия движението е блокирано, а колите са образували километрични опашки. Правителството забрани движението на товарни автомобили в Северна Сърбия и влизането на камиони от Унгария и Румъния.

Местните подразделения на електрическата компания в северната част страната съобщават за множество аварии, чието отстраняване е затруднено от силния вятър, допълва БТА.

В Белград сал на река Сава се е откъснал от котвата си и понесен от течението, се е блъснал в друг сал, без да причини човешки жертви. Движението на плавателни съдове по Дунав е забранено.

Водещи

Най-четени