Един загинал и 35 ранени при влакова катастрофа в Швейцария 30.07 | 07:32

Машинистът на един от влаковете е починал на място при инцидента

От Елица Елефтерова

Най-малко 35 души са били ранени, петима от които сериозно, при сблъсъка между два влака в Западна Швейцария. Катастрофата е станала в Гранж-пре-Марнан в кантона Во, на около 50 км югозапад от столицата, в Берн вчера вечерта, съобщава BBC.

Машинистът на един от влаковете е починал на място при инцидента, а тялото му бе извадено от останките рано тази сутрин, съобщават от швейцарската полиция.

Аварийните екипи са успели да разделят двата локомотива, за да извадят тялото на машиниста от една от машините. Аутопсия ще установи самоличността му, посочват от полицията.

Другият шофьор е сред ранените. Най-тежко ранените пътници, по-рано бяха откарани в болница с хеликоптер или линейки. Други са били третирани на място.

Един от влаковете е пътувал за Лозана, който се намира на около трийсет и осем километра на юг, а другият е пътувал на север от същия град, предаде AFP.

Инцидентът е станал около 19 часа местно време, когато две композиции се сблъскали челно на 100 метра от близката спирка. В следствие на катастрофата е било прекъснато движението към градовете Палезийо и Пайерн. 

Водещи

Най-четени