Ердоган: Да се осигури работа за младежта, за да прекършим гръбнака на тероризма 15.11 | 13:58

Анкара вижда тясна връзка между отсъствието на достатъчно работни места за младежите и нарастването на екстремистки настроения в обществата

От iNews.bg

За успешната борба с тероризма е необходимо да бъде увеличена заетостта сред младежта. Това мнение изрази днес президентът на Турция Реджеп Ердоган на съвместно заседание на работните групи на Г-20 по труда и заетостта, предаде ТАСС.

Трябва да се изясни оказват ли световните финансови кръгове необходимата подкрепа в сферата на безработицата сред младежта. Ако финансовият свят се занимае с това, ние ще можем да прекършим гръбнака на тероризма. Аз подкрепям тази инициатива, заявил Ердоган.

Анкара вижда тясна връзка между отсъствието на достатъчно работни места за младежите и нарастването на екстремистки настроения в обществата.

Заключителното комюнике на срещата на върха на Г-20 ще съдържа твърда реакция на лидерите по отношение на тероризма, заяви Ердоган след разговор с президента на САЩ Барак Обама.

Терористичните нападения в Париж, Анкара и където и да било другаде свидетелстват за това, че тази заплаха е колективна и засяга всички. На срещата на върха ние ще демонстрираме твърда позиция по отношение на тероризма, заяви Ердоган.

Водещи

Най-четени