Засякоха нови сигнали от черната кутия на малайзийския самолет 09.04 | 07:47

Възможно е останките от машината да бъдат открити

От Мая Александрова

Екипите, които търсят изчезналият малайзийски самолета съобщиха, че са засекли нови два сигнала, съответстващи на сигнали от черна кутия, предаде ВВС.

Австралийски кораб е доловил сигналите. Единият е бил във вторник след обяд с продължителност около 5 минути, а вторият – вечерта и е бил с продължителност около 7 минути.

Отговарящият за координацията на международните усилия по издирване на самолета - маршалът от австралийските Военновъздушни сили - Ангъс Хюстън смята, че е възможно останките от самолета да бъдат открити до няколко дни.

През последните няколко дни корабът на австралийските военноморски сили засече импулсни сигнали, подобни на тези от черна кутия, както и британски и китайски кораби.

Малайзийските власти смятат, че въз основа на сателитни данни, самолетът е приключил полета си в южната част на Индийския океан, на хиляди километри от предвидената траектория.

Издирването на изчезналия боинг може да се окаже най-скъпата подобна операция в историята на човечеството, коментира ВВС. Според Кралския институт за въоръжените сили стойността на акцията, в която участват осем страни, вече е достигнала 33 милиона долара.

Водещи

Най-четени