Затвориха центъра на Брюксел заради бомбени заплахи (СНИМКИ/ВИДЕО) 02.02 | 17:40

Евакуираха административните сгради на Европейския парламент

От Беатрис Николoва

Белгийската полиция евакуира хората от три от сградите, които са част от комплекса на Европейския парламент заради сигнал за бомба. Предпазната мярка е предприета, след като служителите на реда забелязали присъствието на съмнителен автомобил на площад "Люксембург", паркиран на същата улица, съобщи RTF, позовавайки се на информация от служителите на ЕП, според които в автомобила имало въоръжен мъж.

На мястото на инцидента бил пуснат полицейски робот, които започнал да обследва превозното средство за взирвни вещества, а самата улица е била затворена. Говорителка на ЕП обави, че белгийските власти са задържали и мъж във военна униформа, който се е държал подозрително. У него са намерени ключове за автомобил. Полицията и сапьорите са проверили колата му, но не са намерили експлозиви и персоналът е бил върнат в офисите, за да възобнови работа в ранния следобед.

1468788

По-рано през деня, към 10:30 местно време районът около посолството на САЩ също беше евакуиран. По информация на граждани, мъж паркирал автомобил в близост до сградата и избягал, районът веднага е бил отцепен, но след това бе потвърдено, че няма заплаха за сигурността.

След атаката в редакцията на парижкия седмичник "Charlie Hebdo" и арести на предполагаеми терористи в Белгия мерките за сигурност спрямо европейските институции са повишени.

 

Най-четени