Извънредните мерки за сигурност в Брюксел остават и утре 21.11 | 19:00

Властите в Белгия откриха извънредна телефонна линия заради терористична заплаха

От iNews.bg

Извънредните мерки за сигурност, наложени в белгийската столица Брюксел във връзка с терористична заплаха, ще останат в сила и утре, пише германският вестник Die Zeit, позовавайки се на информация от вътрешното министерство на европейската държава.

Гражданите са предупредени да избягват събиранията в близост до кина, театри, концерни зали, летища, спирки и железопътни гари. Отменени са всички планирани футболни срещи.

Междувременно властите на белгийската столица откриха за жителите й извънредна телефонна линия за оповестяване на възможни терористични нападения и извънредни ситуации.

Може да се съобщи за извънредна ситуация на телефон 1771 – заяви представител на градската администрация. Във връзка в повишаване на степенна за терористична заплаха до най-високата, четвърта степен, до полунощ в столичния регион днес са затворени всичките 69 станции на метрото, не се обслужват и някои маршрути на наземния обществен транспорт. Затворени за посещения са музеи, търговски центрове, концертни зали и един от туристическите символи монументът "Атомиум", построен по случай Еспо `58.

В цяла Белгия равнището на терористична заплаха остава на трета степен.

Стана ясно, че белгийската полиция е задържала най-малко шестима души в хода на антитерористична операция днес следобед.

Операцията на силите на реда е проведена около 15 часа местно време в района на Биерж, разположен на 21 км от столицата Брюксел. В полицейскта акция са участвали няколко патрулки, придружавани от линейка на бърза помощ.

Източник на изданието посочва, че издирваният Салах Абдеслам често е виждан на бензиностанция в района. 

 

Водещи

Най-четени