Киев: Над 14 000 души са влезли в Украйна, за да се сражават срещу руснаците 09.03 | 17:44

Общо 12 000 от тях са били завърнали се украинци

От iNews

Според украинските военни през последните няколко дни около 14 500 души са влезли в Украйна, за да се присъединят към армията и да действат в отговор на нахлуването на руската армия, съобщи ДПА.

Общо 12 000 от тях са били завърнали се украинци, които искали да се включат в усилията за национална отбрана, твърди армията. Освен това Киев очаква многобройни чужденци да се запишат като доброволци, за да формират международен легион.

В изявлението генералният щаб на Украйна твърди, че руските сили са загубили повече от 12 000 войници от началото на войната на 24 февруари.

Преди няколко дни Москва говореше за малко под 500 убити войници, но оттогава не е давала по-нови данни. Киев досега не е предоставил никакви данни за загубите в собствените си редици. Вчера донецките сепаратисти съобщиха за 47 загинали от тяхна страна.

По данни на украинската армия са унищожени или повредени 49 руски самолета, 81 хеликоптера и около 317 танка, но данните не могат да бъдат проверени през независим източник на информация, посочва ДПА.

Източник:БТА

Водещи

Най-четени