Красиво момиче с ампутирани крака след пристрастяване към видеоигра 16.07 | 16:33

Роксан твърди, че компютърните игри са опасни

От Ивайло Коралски

Следващия път, когато видите вашия приятел, съпруг, съквартирант или който и да е близък човек да играе видео игри ежедневно в продължение на безкрайни часове, просто му споделете историята, представена в следващите редове.

А тя разказва за изключително симпатично момиче, загубило двата си крака, "благодарение" на прекомерна занимавка с видеоигри.

Роксан Майерс е трябвало да подготви своята дисертация на тема "Видеоигри и пристрастяването към тях". Младата дама прекарала два дни пред телевизора, без почти никакви прекъсване, след което заспала със скръстени крака – форма, която попречила на циркулация на кръвта ѝ.

В резултат момичето получило зловещи съсиреци, а по-късно докторите сюрпризирали Роксан с новината, че е необходима ампутация и на двата ѝ крака.

За споходилата я трагедия девойката обвинява видеоигрите. Според Роксан към компютърните игри са пристрастени ужасно много хора, които не си дават сметка, че продължителните забавления с тях могат да навредят на здравето им.

Множество организации и уебстраници, свързани с игралната индустрия, обаче твърдят, че подобно обвинение е безпочвено и че в случая видеоигрите нямат никаква вина за трагедията. Те твърдят, че момичето е можело да заспи във фаталната поза и докато гледа дълъг филм, или докато чете книга.

Водещи

Най-четени