МВнР: Нямаме данни за пострадали българи в Румъния 27.01 | 15:05

Румънските медии коментират случай на две затрупани в преспите българки

От Кремена Бедерева

По пътя между Гюргево и Букурещ вчера - 26 януари, армейски части, които почиствали пътя от навявания и преспи, са открили по стърчащия връх на антената, затрупан лек автомобил. Това съобщава румънската телевизия Prima tv.

В колата е имало две български гражданки - едната за съжаление е починала от измръзване, съобщава медията.

От българското Министерство на външните работи (МВнР) обаче заявиха, че нямат информация за пострадали българи в Румъния. Няма официално съобщение от страна на румънските власти за подобен инцидент, коментираха за iNews от институцията.

Консулските ни служби и посолството са проверили случая и информацията на медията до момента не се потвърждава.

Обстановката в Румъния е много усложнена. Имаме данни за много закъсали българи, минаващи през Румъния, които са били освободени от снежните преспи, благодарение на действията на румънските власти, допълниха от МВнР.

Сложната зимна обстановка в южните и източните части на Румъния продължава и днес - 27 януари. От министерството на вътрешните работи в страната посочиха, че за разчистване на снега и осигуряване на нормално движение на терена са заети 3 841 служители на министерството и други държавни институции, както и 1 703 специализирани машини.

Водещи

Най-четени