Малайзия изпраща техника на помощ за разследването на самолетната катастрофа 19.07 | 12:14

Намерени са телата на 186 от загиналите

От Цанка Донкова

Малайзия ще изпрати два военни самолета C-130 Hercules в Украйна, за да помогнат в операцията с катастрофиралия Boeing 777, съобщават малайзийските власти.

Малайзийският Boeing 777 катастрофира над Донецк, в четвъртък (18 юли), докато извършваше полет от Амстердам до Куала Лумпър. Всички 298 души на борда са загинали.

Премиерът на Малайзия посочи, че страната му няма да си прави изводи въз основа на предположения, но ще търси неоспорими доказателства. Премиерът е изказал съболезнования на близките на жертвите в катастрофата, съобщава ИТАР-ТАСС.

Стана ясно, че са намерени телата на 186 от загиналите при катастрофата. В съобщение на украинската служба за извънредни ситуации се казва "След седем часа работа на 19 юли са намерени телата на 186 загинали”. Работата по търсенето на телата се извършва на площ от 25 кв. км, от които са проучени вече 18,2 кв. км, уточнява агенцията.

Стана ясно още, че шест от пасажерите на полета са били на борда, за да участват в международна конференция за СПИН в Мелбърн. Макар че по-рано се появи информация, че техният брой е 100, председателят на Международната общност за борба със СПИН Франсоаз Баре-Синуси, опроверга тази инфовмация, допълва Униан.

"Броят, който потвърдихме чрез контакти с властите в Автралия, Малайзия и Холандия, е шестима души. Може да са и малко повече, но не и броят, който беше обявен", заявява Франсоаз Баре-Синуси.

Водещи

Най-четени