Медведев: САЩ и западните страни се придържат към неоколониални възгледи 08.11 | 13:30

От iNews

Няколко западни страни, включително Съединените щати, упорито се придържат към по същество неоколониални възгледи и политически доктрини, каза Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация, председател на Единна Русия във вторник на международната междупартийна конференция: "Актуални проблеми на международната сигурност в условията на геополитическа нестабилност", съобщават руски медии, цитирани от "Труд".

"За съжаление, някои западни страни, преди всичко Съединените американски щати, някои от техните младши партньори, въпреки обективната реалност, упорито се придържат към отдавна остарели, по същество неоколониални възгледи и политически доктрини. Те не искат да се съобразяват с позицията и волята на суверенните държави", каза още Медведев.

"Възможно е да се увеличи доверието между страните, да се гарантира тяхната сигурност и устойчиво развитие само чрез укрепване на една наистина многополюсна световна система. Руската федерация и партията "Единна Русия" полагат всички усилия за това", коментира Медведев.

Според него, Русия е изправена пред колосален санкционен натиск от западните страни: "Резултатът е заплахата от световен глад, недостиг на енергия и други изкуствени проблеми, от които страдат милиони хора в развиващите се страни, включително на африканския континент."

Водещи

Най-четени