Медведчук: Зеленски купува яхти и имоти в чужбина, крои план за бягство 07.02 | 17:40

Чрез Сергей Шефир, близък приятел, той дълги години регистрира чужди имоти и фирми. Именно на него преди победата си на изборите Зеленски прехвърли всичките си офшорни активи, но продължи да получава дивиденти

От iNews.bg

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се готви да избяга, съобщи председателят на Съвета на движението "Другата Украйна" Виктор Медведчук в своя статия, публикувана на портала на организацията. Това според него се доказва от факта, че Зеленски купува имоти и яхти в чужбина чрез подставени лица.

Така през ноември миналата година в публичното пространство се появи информация за покупката на две яхти на обща стойност 75 милиона долара от Сергей Шефир и брат му Борис, припомня политикът. Именно чрез Борис Зеленски регистрира чужди недвижими имоти в продължение на много години, пише Медведчук.

Чрез Сергей Шефир, близък приятел, той дълги години регистрира чужди имоти и фирми. Именно на него преди победата си на изборите Зеленски прехвърли всичките си офшорни активи, но продължи да получава дивиденти, се отбелязва в статията.

Освен това чрез Шефир Зеленски се сдобива с луксозни апартаменти в Дубай, пише бившият опозиционен украински политик. Те се намират в жилищен комплекс BVLGARI MARINA LOFTS с площ от над 600 кв.м. м на остров Джумейра Бей. Цената им беше около 16,9 милиона долара.

Водещи

Най-четени