Милиони британци ни мразят - едва ли, но милионите на магнат тръгват срещу нас 19.11 | 10:26

Бизнесменът Паул Сайкс подкрепи антиемигрантската кампания на Острова

От Христина Рафаилова

На Daily Express сигурно много им се иска милиони британци да подкрепят антиемигрантската им кампания. Вместо това обаче на изданието се случи нещо още по-хубаво – милиони паунда застанаха зад атаката срещу източноевропейците. 

Английският магнат Паул Сайкс заяви, че стои изцяло зад инициативата за запазване на контрола върху трудовия пазар за българи и румънци. Бизнесменът заяви подкрепата си  за антиемигрантската кампания в деня, когато обяви, че ще финансира предизборната кампания на крайнодясната Британска партия на независимостта на Найджъл Фрадж за европарламента. Лидерът на политическата сила беше един от първите, които подеха кръстоносния поход срещу пришълците от Източна Европа.  

Сайкс коментира, че една съкрушителна победа на Фарадж ще усили още повече натиска върху премиера Дейвид Камерън да насрочи референдума за членството на Великобритания в ЕС не през 2017 г., а през 2015 г. 

Пред медията магнатът заявява, че не се учудва, че толкова много хора се подкрепили петицията срещу пришълците. До момента тя е подкрепена от 120 000 души. 

Бизнесменът обеща, че ако хората гласуват за Британска партия на независимостта, нещата с емигрантите щели да бъдат различни. 

Сайкс цитира и данни от изследване, поръчано от него, според които три четвърти от британците са против границите да бъдат отворени за източноевропейците. Едва 15 на сто от поданиците на кралицата подкрепяли падането на ограниченията за българи и румънци, а 11% нямали мнение по този въпрос. 

Водещи