Мит Ромни спечели вота в щата Вашингтон 04.03 | 12:29

Това е четвъртият щат, в който кандидатът на републиканците триуфира

От Георги Георгиев

Републиканският кандидат за президент Мит Ромни успя да спечели най-много гласове в щата Вашингтон, предадоха световните агенции. В момента бившият губернатор на щата Масачузетс води битка с конкурентите си в първичните избори за кандидат за президент на САЩ.

В събота (3 март) Ромни успя да вземе 36% от гласовете във важния щат Вашингтон. Конкурентите му Рон Пол и Рик Санторум си поделиха около 25, сочат предварителните резултати. Разликата между тях се оценява на около около 250 гласа. На последно място остана Нют Гринич с 11 на сто от вота в източния щат.

Това е четвъртият щат, в който Ромни печели след триумфите му в Мичиган, Аризона и Уайоминг. Така става все по-вероятно бившият губернатор на Масачузец да се изправи срещу Барак Обама на изборите, които са насрочени за 6 ноември.

Състезанието продължава следващата седмица, когато във вторник ще бъдат оспорвани гласовете на 10 щата.

За да спечели предварителните избори в Републиканската партия, който и да било от четиримата кандидати, той трябва да спечели гласовете на 1144 делегати. Във вторник ще се решава съдбата на 419 гласа.

Ромни изрази задоволството си от победата в социалните мрежи Facebook и Twitter. "Гласоподавателите във Вашингтон изпратиха недвусмислен сигнал, че те не искат вече да ги управлява вътрешен човек. Те по-скоро виждат следващия си президент като консервативен бизнесмен, който разбира частния сектор", коментира републиканският кандидат за президент.

Водещи

Най-четени