Мъж атакува продавачка с горещо кафе за 2,40 долара 14.05 | 11:39

Извършителят на престъплението все още не е заловен

От Ивайло Коралски

Чернокож мъж от Филаделфия е хвърлил пълна чаша с горещо кафе срещу продавач в сладкарница, съобщава WPVI-TV.

Спорът между язвителния клиент и продавачката се е разиграл заради скромните 2,40 долара.

Според полицейския доклад мъж, разпознат като Дейвид Тимбърс, е бил записан от камерите на заведението да хвърля голяма чаша с кафе върху 27-годишната продавачка Сок Чий.

Тимбърс е твърдял, че вече е платил за поръчания от него сандвич на стойност 2 долара и 40 цента, но когато жената зад рафта все пак го помолила да си плати сметката, той освирепял.

"Платих си сандвича, госпожице", се чува от записа на камерата за наблюдение. "Слушай, платих си сандвича. Не трябва да плащам 2,25 долара или колкото там ми искаш."

След последвала вихрена тирада от обидни думи, Дейвид Тимбърс хвърлил пълна чаша с току-що приготвено кафе върху работничката в заведението.

Сок Чий е получила серия от изгаряния на лявата ръка, но се е върнала на работа няколко дни след инцидента.

Пострадалата продавачка е живяла в Камбоджа, преди да се премести в САЩ. Чий е споделила пред WPVI-TV, че вече е по-добре и раните ѝ са почти заздравели. Чий се е подвизавала на почасова работа в сладкарницата с идеята да види дали ще може да започне свой собствен бизнес в същия бранш.

"Смятам, че е безкрайно безразсъдно да нараняваш хората заради сандвич, просто не е редно", заявила пред WPVI-TV колежка на камбоджанката.

Полицейски служители, анализирали заснетия от камерите материал, твърдят, че мъжът не е платил своят сандвич и е напуснал заведението със златен Cadillac.

Извършителят на престъплението все още не е заловен.

Водещи

Най-четени