Мъж твърди: Лек против оплешивяване ме превърна в жена 24.07 | 12:05

Уилям Макий вече е Манди Макий

От Ивайло Коралски

38-годишен бивш софтуерен инженер твърди, че вземаните от него медикаменти против оплешивяване буквално са го трансформирали в жена, съобщава Daily Mail.

Уилям Макий, познат днес като Манди Макий, започнал да взима стандартната версия на лекарството "Пропеция" през октомври 2008 година, за да се бори с нарастващия косопад.

По това време Уилям бил женен мъж, с малко дете, енергичен, фокусиран, атлетичен и с остър ум (поне според информация, публикувана в уебстраницата на Манди).

Лечението продължило 9 месеца, през което време се проявили значително количество странични ефекти.

Мисловната дейност на Уилям Макий спаднала значително, в резултат на което той загубил работата си.

По-сериозни обаче се оказали физическите промени. На своя сайт днешната Манди Макий споделя, че здравият като скала гръден кош на Уилям се размекнал, започнали да му растат гърди, раменете му буквално приели "женско" позициониране, ханшът му станал по-широк и загубил силата си, доближавайки се значително до вид, типичен за жените.

Превърналият се в Манди Макий мъж вече обмисля операция за уголемяване на гърдите и пълна смяна на пола.

"Чувствам, че старото ми "аз", което винаги съм познавал, вече не съществува", споделя Манди.

"Но тук става въпрос за нещо повече от моя (стар) живот. Бях женен за невероятно красива жена, която загуби своя съпруг. Също съм и баща на невероятно 5-годишно момченце, което на практика загуби своя баща", разкрива още Манди.

Милиони мъже използват лекарството "Пропеция" от 1990 година, но не са малко случаите за проявили се странични ефекти като импотентност, загуба на либидото, намаляване на половия орган и умствена изостаналост.

Към момента има заведени дела в 27 щата в САЩ срещу производителя на "Пропеция" от мъже, твърдящи, че лекарството е разрушило сексуалният им живот.

Според говорителя на производителя на лекарството "Няма никаква връзка между "Пропеция" и повтарящите се сексуални странични ефекти".

Водещи

Най-четени