Мъж уби четирима души в Сиатъл, а след това се самоуби 31.05 | 10:41

Един от простреляните е оцелял по чудо

От Вероника Стойновска

Мъж откри откри стрелба в популярно кафене в Сиатъл, съобщи Reuters. Простреляни са петима души, четирима, от които са починали от раните си, а петият е оцелял по чудо.

Стрелецът Лий Стависки влезнал в заведението и застрелял четирима души, след което отишъл на близкия паркинг. Там той извършил убийството на поредната си жертва, като след това откраднал и колата й.

След като полицията го обградила Стависки решил, че няма изход от ситуацията и се застрелял в главата. Часове по-късно е починал в болницата.

Собственикът на кафето, който е също е баща на един от ранените, който оцеля по чудо, коментира, че Лий е с психиатрични проблеми и е създавал смут в заведението няколко дни по-рано.

Новината за стрелбата активира системата за сигурност в града. Ученици бяха барикадирани в училищата, много социални центрове бяха заключени, а хората бяха предупредени да не излизат от домовете си, докато стрелецът не бъде заловен.

От простреляните двама души са починали на място, другите трима са били откарани в най-близката болница. Двама от тях, мъж и жена, по-късно са починали от раните си.

Единственият оцелял от престрелката е синът на собственика на кафето – Леонард Маас. 46-годишният мъж е готвач в кафенето. Той е тежко ранен - куршумът е засегнал белите дробове, черния дроб и бъбреците, но пропуска сърцето, за негово щастие.

Водещи

Най-четени