Нови санкции от САЩ срещу Русия разгневиха Кремъл 26.03 | 18:19

Мерките са срещу организации, доставяли оръжия за Северна Корея, Иран и Сирия

От iNews.bg

Правителството на САЩ реши да въведе санкции спрямо 8 руски организации, чиито действия противоречали на американския закон за неразпространение на въоръжения, утвърден през 2009 г. Този документ забранява доставки на оръжие в Северна Корея, Иран и Сирия. Санкциите са срещу "Ростех" АД , "Рособоронекспорт", НПО "Базалт", 150-ти авиоремонтен завод и др.

Министерството на външните работи на Руската федерация изрази разочарование от решението на американските власти, предаде ТАСС. "Решението на администрацията на САЩ за въвеждането на ограничителни мерки по отношение на редица руски организации…предизвиква недоумение и разочарование", пише в изявлението.

От руското външнополитическо ведомство смятат, че тази стъпка "не съответства на звучащите от Вашингтон заявления за приоритета на борбата с тероризма, в това число свилият гнездо на сирийска територия".

В изявлението си говорителката Мария Захарова изказва предположението, че американските власти "се подвеждат по тези, които са превърнали в свое основно занимание последователното разрушаване на руско-американското сътрудничество".

"Тези дейци отдавна търсят врагове там, където реално не съществуват. Подобен подход явно не е в интерес на сигурността на САЩ", са казва още в изявлението.

Водещи

Най-четени