Опозицията губи позициите си в Триполи 23.08 | 15:02

Главният площад в града отново е под контрола на правителството

От Деляна Петкова

Относително спокойната тази сутрин обстановка в Триполи бе нарушена по обяд с нови престрелки. Подновени са боевете в западните квартали на либийската столица. Това съобщава кореспондентът на британския телевизионен канал Sky News, цитиран от ИТАР-ТАСС.

От вчерашното ликуване, когато в града влязоха бунтовниците, не е останала и следа, смята кореспондентът на Sky news. Бунтовниците твърдят, че продължават да контролират до 80% от Триполи, но това не може да се провери, отбелязва още медията, предаде БТА.

По информация на Би Би Си през изминалата нощ части на бунтовниците са се изтеглили от столицата, тъй като било опасно да остават в града. В резултат главният площад отново е под контрола на правителството.

Бунтовниците контролират някои квартали, предимно в източната част от града. Преходният национален съвет обясни по доста изненадващ начин появата на сина на Кадафи Сейф ал Ислам по улиците на Триполи. Според тях записът е бил направен преди време и сега бил показан, за да предизвика объркване сред либийците.

Водещи

Най-четени