Откриха черните кутии на катастрофиралия руски самолет 06.05 | 12:15

Създадена е комисия за разследване на причините за трагедията

От iNews.bg

Двете черни кутии на "Сухог Суперджет-100" са открити на мястото на катастрофа на летище "Шереметиево". Това твърди източник на изданието "Спутник" от аварийните служби, цитиран от БГНЕС. 41 души загинаха в катастрофата.
"И двете черни кутии - записващото устройство с данни за полета и записващото гласово устройство - са намерени и демонтирани”, заяви източникът, добавяйки, че в момента следователите изучават находката.
Според Руската следствена комисия, лошите метеорологични условия, неизправност в реактивните двигатели и лошите професионални умения на замесените в инцидента са сред основните версии за причината за трагедията.
"Сухой Суперджет-100" бе принуден да извърши аварийно кацане в неделя на летище "Шереметиево" в Москва поради пожар на борда, който унищожи самолета изцяло, убивайки най-малко 41 души.

Сред 78-те души на борда са загинали и две деца при пожара по време на полет SU1492 от Москва до Мурманск. Много пътници и членове на екипажа са получили тежки изгаряния и са вдишали газ, според руското Министерство на здравеопазването, като най-малко 9 са приети в болница в критично или умерено тежко състояние.
Създадена е комисия за разследване на причините и обстоятелствата около трагедията.

Водещи

Най-четени