Отломки от изчезналия малайзийски самолет в Бенгалския залив? 30.04 | 08:34

Частна компания твърди, че е засякла останки от летателния апарат

От Цанка Донкова

Частна австралийска компания твърди, че е засякла останки от самолет в океана. Макар че съществува вероятност това да са отломки от изчезналия малайзийски самолет, ръководителите на издирването му са скептици, съобщава CNN.

От компанията твърдят, че останките са забелязани в Бенгалския залив, което е на хиляди километри от местоположението в Индийския океан, за което се смята, че се е разбил Boeing-a. Това е и причината за скептицизма на екипите, който издирват малайзийския самолет.

Въпреки всичко малайзийският транспортен министър Хишамудин Хюсейн е посочи;, че Малайзия работи с международните си партньори, за да се провери и този сигнал.

Собственикът на компанията, открила отломките Дейвид Поуп пък заяви, че първоначално не е смятал да дава гласност на откритието, но след това е размислил, заради важността на информацията.

В същото време австралийските власти са посочили, че няма да преустановят търсенето на самолета, но отсега нататък ще използват ограничен ресурс, Намалява се броят на плавателните съдове и самолетите. До момента всеки ден между 8 и 12 летателни апарата извършаваха постоянни полети над района на предполагаемото му местонахождение.

Малайзийският самолет изчезна на 8 март с 239 души на борда, докато извършваше полет от Куала Лумпур към Пекин. Последната връзка със самолета бе над Южнокитайско море, но по-късно благодарение на сателитни снимки, се появи теорията, че самолетът се е разбил във водите, близо до австралийският град Перт – на хиляди километри от първоначалния му курс.

За близо два месеца от изчезването на летателния апарат се появиха много сигнали за евентуални отломки, но до момента за нито една от тях не се потвърди, че е от малайзийския Boeing.

Водещи

Най-четени