Париж е в паника! Въоръжени мъже държат 10 души като заложници 13.07 | 12:49

Полицията е отцепила предградието Вилньов Ла Гарен

От Йоанна Димитрова

Въоръжени крадци държат 10 души за заложници в магазин за дрехи в търговски център Quartz близо до Париж. Източник на полицията потвърди, че 10 служители са в неизвестност, но все още не може да потвърди, че са взети за заложници. Инцидентът е станал в предградие Вилньов Ла Гарен ( бел.ред. Villeneuve-la-Garenne), регион От дю Сен.

1535586

"Около 6:30 часа местно време двама или трима въоръжени престъпници влезнали в магазина Primark. Засега смятаме, че е опит за въоръжен грабеж", заявиха от полицията.

Член на персонала на магазина изпратил текстово съобщение до негов приятел, който алармирал полицията.

Около мола са разположение спецчасти, които чакат нареждания, какви действия да предприемат. Няколко полицаи са в сградата, за да преговарят с въоръжените.

1535585

Засега не се смята, че става въпрос за терористичен акт, но полицията работи по всички възможни сценарии, за да изготви план за действие.

Френската телевизия не обръща сериозно внимание на събитието, а продължава да е съсредоточена върху гръцката криза, макар че французите са на ръба на паниката след атентата през януари в редакцията на Charlie Hebdo, когато загинаха 12 души. Наскоро още една атака потресе местните. Тя бе дело на джихадист от ИД - обезглавяването на човек, преди малко повече от две седмица близо до Лион.

Преди да похитят магазина 18 души са успели да излязат и сега са на разпит в полицията, за да помогнат да се определи целта на нападателите.

 

1535584

Все още се установява самоличността на хората в магазина, както и на въоръжените. По информация на полицията похитените са добре.

Водещи

Най-четени