Почина индийката, която бе брутално изнасилена 29.12 | 10:08

Недоволството в страната продължава да расте заради липсата на решителни мерки

От Владислав Рашков

23-годишната индийка, която беше групово изнасилена по-рано през месеца, е починала, след като претърпя три операции. Това съобщиха от сингапурската болница, където тя бе приета, информира BBC.

Младата жена беше нападната в автобус в столицата на Индия, Делхи, след което беше приета в болница в града. Случаят получи голямо медийно отразяване, което доведе до масови протести. От своя страна, те причиниха смъртта на един полицай. Наложи се да бъдат затворени големи пътни артерии, за да се възстанови реда.

Засега са били арестувани шестима мъже по подозрение в злодеянието, а двама полицаи са били освободени от длъжност заради лошо изпълнение на служебните си задължения. Растящото напрежение в държавата принуди правителството да обещае, че ще има адекватни наказания срещу нападателите, но протестиращите настояват за смъртни присъди.

Индийският премиер Манмохан Сингх обеща, че ще бъде проведено разследване, а подобни случаи ще са вече рядкост в страната.

Инцидентите с изнасилени жени станаха често явление в азиатската страна. Два дни по-рано (27 декември) друга 17-годишна индийка сложи край на живота си, след като беше изнасилена.

Водещи

Най-четени