Правата на пътниците в автобус и патенти на лекарствата, обсъждат в ЕП 14.02 | 09:14

Скандалът с подслушванията в България също влязоха в дневния ред на парламента

От iNews.bg

На 15 февруари скандалът с подслушванията в България ще влязат в дневния ред на европейските депутати. На този ден ще се проведе изслушване по проблема, поискано от името на две партии в Европейския парламент – АЛДЕ и С&Д. Резолюция по проблема обаче няма да бъде изготвена.

Иначе по време на пленарната сесия на ЕП (от 14 до 17 февруари) депутатите ще разгледат новите правила за пътниците, ползващи автобусен транспорт в ЕС. Дебатите и гласуването ще се проведат на 15 февруари. Ден по-късно пък ще бъде гласувано проектозаконодателство за защита на пациентите от фалшиви лекарствени продукти.

Също на 16 февруари ще има гласуване на резолюция относно членството на Хърватия в ЕС. Почти сигурно е, че балканската държава ще бъде следващия член на общността.

Пенсионните реформи, които се правят в цяла Европа също привличат вниманието на европейските депутати. Проблемът ще бъде дебатиран още в първия ден на пленарната сесия, а гласуване на решение се очаква на 15 февруари.

В пленарната сесия през февруари депутатите ще дискутират още ситуацията в Египет, спорния медиен закон на Унгария и разработването на Дунавската стратегия.

Водещи

Най-четени