Предотвратиха кървав атентат в Анкара! Двама терористи се самовзривиха при арест 08.10 | 10:57

Предполага се, че камикадзетата са пратени от ПКК, операцията е без жертви

От iNews.bg

Двама атентатори-самоубийци са се самовзривили край турската столица Анкара по време на полицейска операция. При инцидента няма други пострадали, предадоха световните агенции, позовавайки се на турски медии, предават БТА и БГНЕС.

Полицията е получила информация за подготвян терористичен акт рано тази сутрин, около 6.00 часа местно време. Силите на реда са блокирали ловна хижа в района Хаймана на 30 км от Анкара. Когато полицията е наредила на заподозрените да се предадат, те са взривили автомобила, в който са се намирали.

"Личността на единия атентатор е установена, а втората е била жена. Има подозрение за участие и на трети терорист, чието издирване продължава", съобщи губернаторът на Анкара Ерджан Топаджа.

Няколко дни по-рано единият от камикадзетата е купил автомобил, с който да осъществи нападение, съобщава в. "Хюриет".

"Интересно е, че върху автомобила е имало турско знаме. По този начин най-вероятно терористите са опитали да се прикрият", каза още Топаджа.

Атентаторите са пристигнали от град Диарбекир, Югоизточна Турция и са били издирвани от властите. "Има подозрения, че те са били свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК)", допълни Топаджа, цитиран от ТАСС.

Водещи

Най-четени