Путин тропна по масата: Осигурете по-високи пенсии в Крим, не ме интересува как 19.03 | 15:38

Държавният глава даде заповедта на министъра на труда

От Христина Рафаилова

Руският президент Владимир Путин тръгна да доказва на хората от Крим, че не са по-долу от руснаците във федерацията. За да се чувстват като истински братушки възрастните хора от автономията, решила да се присъедини към федерацията, ще получават същите пенсии като тези на техните връстници в Русия. 

Заповедта беше даден пряко от държавния глава на министъра на труда Максим Топилин, информира ИТАР – ТАСС. Изравняването на плащанията за възраст означава, че хората от Крим ще получат почти двойно увеличение на пенсиите си. 

"Всички граждани в Русия трябва да бъдат поставени в еднакви условия. Как ще го направите си е ваша работа. Заедно с депутатите го обсъдете и го направете. И  не се бавете и го свършете възможно най-бързо", заявил Путин на Топилин. 

По-рано шефът на Кримската банка  Николай Барилюк заяви, че хората ще получават пенсиите, без да има закъснение. Той гарантира, че ще бъдат изплатени и стипендиите на учащите и заплатите на държавните служители. 

По мнението на кмета на Севастопол Алексей Чалого  плащанията за възраст и работните  възнаграждения  е първият проблем, с който се сблъскват Крим и Севастопол. Други трудности след анексирането според него са превключването на телефонните и  изваждането на нови паспорти.

Водещи

Най-четени